Styling 101

Noen ganger er riktig teknikk det eneste som står mellom deg og en god hårdag. Velkommen til hårstyling 101 – hvor du finner viktige tips for å finjustere rutinen din.

TIPS

01
Hvis du vil gjenskape en perfekt salong-blowout, men ikke har tid, kan du jukse med borrelåsruller. Rull tørt hår på store borrelåsruller og spray med TRESemmé Salon Finish Freeze Hold hårspray La dem sitte i 20 minutter, deretter tar du dem ut. Da får du perfekt mengde volum ved røttene og krumming i tuppene.
02
Ikke forsøk å rive ut floker med en børste. Bruk en grovtagget kam for å fjerne floker i vått hår og spikerbørste for å fjerne floker i tørt hår.
03
Trekk håret rett bakover i en lav hestehale og fest i nakken med strikk. Surr 2,5 cm av halen rundt strikken og fest med spenner på undersiden. Spray håret med TRESemmé Salon Finish Freeze Hold hårspray for å holde det på plass.
04
Pass på at du bruker riktig stylingprodukt til den nye frisyren din. Spør stylisten din hvilket stylingprodukt han/hun anbefaler til nettopp din frisyre. For å skape volum trenger du trolig et lett skum som TRESemmé Salon Finish Extra Control Mousse.
05
For en frisyre som skal vare lenge, kan du bygge opp satsen fra en hestehale og manipulere halen til en topp eller sløyfe. En hestehale er et godt utgangspunkt for enhver oppsats, ettersom strikker holder lenger enn klemmer eller spenner.
06
Hvis du skal lage en spiral, bruker du ekstra lange hårspenner for å forankre frisyren i starten og deretter mindre hårspenner for å stikke inn de små delene. De lange hårspennene holder større deler godt fast slik at håret ikke faller ned.
07
Avslutt enhver oppsats med å spraye lett med TRESemmé Salon Finish Freeze Hold hårspray for å holde orden på uregjerlig hår. Spray lagvis for å skape ekstra hold.
08
Tørk alltid håret godt med håndkle for å fjerne overskytende hår og forkorte stylingtiden.
09
Bruk spikerbørste for å fordele produktet i håret mens det er fuktig. Du må sørge for en mest mulig jevn påføring – stylingprodukter virker bare der de påføres!
10
Ikke bruk samme håndkle du tørket kroppen med til å tørke håret. Begynn med et rent, tørt håndkle eller invester i et superabsorberende håndkle for at håret skal bli raskere tørt.
11
Når du føner håret tørt, tørker du håret 90 % med spikerbørste eller flat børste for å forkorte tørketiden og avslutt med rund børste for å glatte ut håret.
12
Hvis du skal blåse håret tørt, må du ikke vente i mer enn 20 minutter med å starte etter at du er kommet ut av dusjen. Begynn å blåse håret tørt før håret ditt er mer enn 30 % tørt for å få maksimalt volum og hindre gjenstridige hårlokker.
13
Bruk alltid TRESemmé Heat Defence Styling Spray når du styler med varme – du kan også spraye den rett på røttene for å beskytte hodebunnen mot varme og uttørking.
14
Hvis du har tørr og følsom hodebunn, kan du stille føneren på middels varme når du tørker røttene.
15
Ikke vær redd for å prøve ut enhver frisyre du kan finne på med riktig verktøy og riktige produkter for å beskytte håret mot skade!
16
Gi håret en pause fra varmestyling minst én gang i uken – daglig føning kan tørke ut hårets naturlige fuktighet.
17
Ikke føn håret for lenge – håret ditt er mest utsatt for skade i løpet av de siste minuttene med tørking. Når håret ditt er nesten tørt, stiller du føneren til å blåse kaldluft. Dette blottlegger eventuelle fuktige områder og avslutter jobben uten å skade håret ditt.
18
Det er viktig å tilføre håret litt tekstur før du lager en oppsats, da dette vil bidra til å gi frisyren mer hold. Spray TRESemmé Freeze Hold Hårspray på nesten tørt hår og stryk fingrene gjennom håret. Samle håret i en hestehale.
19
Ikke ødelegg perfekte bølger med en halvgjort frisyre. For å skape en raffinert delvis oppsatt frisyre, ligger trikset i å trekke håret fra sidene inn i en liten hestehale bak på issen. Fest vilkårlige deler fra issen i festet for hestehalen for en naturlig delvis oppsatt frisyre.


 
close